Rita et les Martins

Get Adobe Flash player

Follow Me

ALAIN MERTENS 

Behaalde verscheidene eerste prijzen, getuigschriften, speciale prijzen en hoger diploma transpositie, analyse, harmonie, muziekgeschiedenis, notenleer, kamermuziek, HaFaBra-direktie en klarinet aan het conservatorium te Brussel.
Hij doorliep eveneens de muziekacademie te Asse voor saxofoon en recent werd er het bespelen van het accordeon aangevangen.
Hij was spelend lid van oa het Brussels jeugdorkest, het harmonieorkest en symfonisch orkest van het conservatorium waarmee in binnen- als buitenland werd geconcerteerd en opnames werden gemaakt ook als solist, zowel voor radio als tv. Hij was werkzaam bij de Koninklijke Muziekkapel van de Belgische Gidsen, daarna vloog hij door naar de Muziekkapel van de Luchtmacht, maar nu is hij uiteindelijk geland in Oostende bij de Koninklijke Muziekkapel van de zeemacht.
Hij was ook een aantal jaar werkzaam als dirigent van verscheidene harmonieën en fanfares waarin eveneens in de opleiding van jonge muzikanten werd voorzien. Het gevolg hiervan is, mede door zelfstudie, er een goede basis werd verworven op fluit.
Hij participeerde ook met verschillende kamermuziekensembles en gelegenheidsorkesten. Werkte samen, als dirigent of als muzikant met oa : Rony Verbiest, Johan Verminnen, Koen Crucke, Barbara Dex, Erik en Sanne, Gunther Neefs, Garry Hagger, Mama’s Jasje.